mannila - Taulumäki kaupunginosasivusto
 
UUTISARKISTO

15.3.2007 Menneitä ja tulevia tapahtumia

Mannilassa oli asukasyhdistyksen järjestämä perinteinen talvitapahtuma 11.3.2007 Lasten hiihtokilpailussa oli mukana iloisia hiihtäjiä 25 kpl ja pilkkikilpailussa Tuomiojärvellä saaliit kasvoivat yllättävän suuriksi. Nuotiomakkara ja kuuma mehu maistuivat kilpailijoille ja kannustajajoukolle, jota oli runsaasti paikalla.

Seuraava tapahtuma on toukokuun puolenvälin vaiheilla järjestettävä alueen siivoustalkoot, josta tiedotetaan lisää tuonnempana.

16.9.2005 Mannilan moottoritieliittymä on avattu syyskesällä 2005

 Tervetuloa Mannilaan! Tänne on helppo tulla ja täällä on hyvä olla.

Kuvagallerissa muutamia uusia kuvia >>

 

 

13.9.2005 Valokuvia Mannilan perinteisestä syysjuhlasta

Mannilassa oli torstaina 8.9.2005 perinteinen syysjuhla, joka keräsi runsaasti alueen asukkaita tapaamaan toisiaan ja vaihtamaan mielipiteitä ajankohtaisista asioista. Suuren suosion sai onnenpyörä ja jalkapallon maaliinvetokilpailu.

Tilaisuudessa tarjoiltiin grillimakkaraa ja pullakahvia ja Jyväs-hanurit esittivät mukavaa viihdemusiikkia. Myös Mannilan tyttöjen viuluduo esiintyi. Juhla päättyi yhteiseen pesäpallo-otteluun uudella kentällä.

Kuviin >>

3.9.2004 Kotitalouksien metalliromun ja sähkö- ja elektroniikkaromun keräys

Jyväskylän kaupungin teknisen palvelukeskuksen katu- ja puisto-osasto järjestää Jyväskylässä kotitalouksien metalliromun sekä sähkö- ja elektroniikkaromun keräyksen. Romuja kerätään 6.–15. syyskuuta iltaisin eri asuinalueilla aikataulun mukaisesti. Joka arkipäivä otetaan romua vastaan myös 6.-17.9.2004 klo 9.00 – 17.00 Kierrätyskauppa EkoCenterillä, Hakkutie 9, Seppälänkankaan teollisuusalueella.

Mannilan alueen lähimmät romunkeräyspisteet löytyvät keskustasta ja Lohikoskelta
Ke 8.9. 17.00 – 20.00 Keskusta, Sepänaukion (ammattikoulu) P- alue
Pe 10.9. 17.00 – 20.00 Lohikoski, Turotie, Ostoskeskuksen P- alue

Lue koko uutinen, myös tiedot mitä otetaan vastaan ja mitä ei: http://www.jyvaskyla.fi/ajankohtaista/uutinen.php/id/2447/gid/10

27.6.2003 Valtakunnallinen pujontorjuntakampanja

Löytysikö Mannilasta aktiivisia ihmisiä osallistumaan allergisia kiusaavan pujon torjuntakampanjaan?

Jyväskylän asukkaiden paikallisagenda järjestää toisena peräkkäisenä vuotena viikon kestävän pujonnyhtämiskilpailun 30.6. - 6.7.2003. Tarkoitus on hävittää pujokasvusto pihoilta, bussipysäkeiltä sekä lasten leikkipaikkojen ja koulujen ympäristöstä. Tavoitteena on myös edistää ihmisten sosiaalista yhteistoimintaa ja parantaa pujolle allergisten ihmisten elämänlaatua.

Yhteisöjen väliseen kilpailuun voivat osallistua esimerkiksi asukasyhdistykset, talotoimikunnat, seurat, yhteisöt ja niin edelleen. Kolme eniten pujoa kerännyttä porukkaa palkitaan. Kilpailun järjestävät yhteistyössä JAPA ry, Keski-Suomen Allergia- ja astmayhdistys ry, Jyväskylän kaupunki ja Keski-Suomen Hengitysyhdistys ry. Kilpailuun ilmoittaudutaan kesäkuun aikana 626 646 Jyväskylän Agendatoimisto tai http://www.jyvaskyla.fi/japa.

Pujon aiheuttamia oireita ovat nenän kutina, aivastelu, vesinuha ja tukkoinen nenä. Usein nuhan kanssa on muita allergisia oireita, kuten silmien punoitusta ja vuotoa sekä kitalaen ja korvien kutinaa sekä yskänärsytystä. Siitepölykausi haittaa oleellisesti allergisen elämänlaatua. Paras kestävä tapa hävittää pujo on kitkeä se samoilta alueilta 1-2 vuotena peräkkäin juuri ennen sen kukintaa. Kitkeminen on helppoa: tukeva ote varresta läheltä maan pintaa ja juurakko mahdollisimman kokonaisena nujuuttamalla ylös. Pujon niittäminen ei auta sen hävittämisessä. Valtakunnallinen pujontorjuntakampanja muistuttaa, miten talkootyöllä kaikki voivat osallistua kitkentään ja samalla helpottaa allergisten elämänlaatua.

26.5.2003 Alueen siivoustalkoot tiistaina 27.5. klo 18-20.

Keräämme talven aikana kertyneet roskat pois. Säkkejä on jaossa Hollihaka-puistossa, Huvilatien risteyksessä sekä kioskilla. Omia keräysastioita voi tietenkin myös käyttää. Kun työ on tehty, on ahkerille talkoolaisille tarjolla virvokkeita kioskilla. Tervetuloa kaikki tapaamaan taas naapureita talven jälkeen!

1.10.2002 Asukasyhdistys toiminut Mannilassa pian 20v

Mannilan asukasyhdistys tulee vuonna 2004 toimineeksi 20 vuotta.Yhdistys toimii Löylyjoen alueen ja Saarijärventien-Rantueen ja Mannilan asukkaiden ja ympäristön hyväksi.Yhdistyksen tavoitteena on:-edistää ja valvoa alueen ympäristöolojen viihtyvyyttä.-tehdä asukkaiden etujen mukaisia aloitteita ja esityksiä.-kehittää asukkaiden yhteistä vapaa-ajan toimintaa.-kehittää yhteistyötä eri yhteisöjen kuten esim. Mankolan oppilaitoksen kanssa

Saarijärventien-Rantueen asukasyhdistys perustettiin 26.1.1984. Rekisteröinti 6.11.1985. Yhdistyksen nimi muutettiin Mannilan asukasyhdistys ry:ksi vuosikokouksessa 21.2.1989 .Nykyisin toiminta-alueella on talouksia n. 440 ja jäsenmaksun maksaneita jäseniä on 295.

Ensimmäinen hanke yhdistyksellä oli OK-lihan teurastamon laajentamisen vastustaminen. Muita tärkeitä asioita ovat olleet kulkuväyliin ja kaavoitukseen liittyvät asiat.Toiminta laajeni merkittävästi, kun Mannilan alueen rakentaminen käynnistyi 1987.Yhdistys järjestää vuosittain mm. talvella hiihtokilpailut lapsille ja kesäjuhlan kesällä. Lisäksi organisoidaan ympäristön siivoustalkoita ym. toimintaa. Tervetuloa jäseneksi Mannilan asukasyhdistykseen.

1.9.2002 Perhekahvila avoinna tiistaisin klo 9-12 Vanhassa Mankolassa Saarijärventien varressa.

Perhekahvilan perusidea on tarjota alueen lapsille ja heitä kotona hoitaville vanhemmille yhteinen kokoontumispaikka ja toimintahetki kerran viikossa. Toiminnan toivotaan tukevan alueen asukkaiden toisiinsa tutustumista, vanhempina olemista ja lasten hyvää kasvamista.Tiistaisin on siis tarjolla kahvia/teetä/mehua suolaisen ja makean syötävän kera. Kahvittelun hinta aikuisilta on 1 euron ja lapsilta 50 senttiä. Joskus tarjolla on puuroa, keittoa tai grillaillaan, sen mukaan mitä jaksamme yhdessä järjestää, vuorotellen. Toimintaa pyöritetään talkoilla, kävijät kantavat oman kortensa kekoon: joku kahvittaa, laulattaa lapsia, pitää pyhäkoulua, järjestää ulkoliikuntaa, toinen askarruttaa tai tuo ajankohtaisia asioita keskusteltaviksi.

Toiminta muotoutuu käyttäjien toiveiden mukaan. Joskus saamme kutsuttuja vierailijoita alustamaan keskustelua toivotuista aiheista. Toimintaan osallistuminen ei kuitenkaan velvoita ketään järjestelyvastuuseen. Kahvittelusta kertyneillä roposilla ostamme kahvitus- ja askartelutarpeita sekä leluja yhteiskäyttöön. Muutaman kerran olemme järjestäneet sauna- tai naistenillan kaikille alueen naisille. Toiminta on nivoutunut asukasyhdistuksen toimintaan.

Pyrimme vapaamuotoisesti auttamaan asuinalueemme yhteisessä hyvinvoinnissa esim. osallistumalla yhteisten tapahtumien järjestelyihin, ideoimalla liikuntatoimintaa lapsille, järjestämällä kirpputoreja jne..Tervetuloa mukaan!Erityisistä tapahtumista Perhekahvilassa ilmoittelemme Mannilan jätteenkierrätyspisteen ilmoitustaululla.Jos haluat tietää lisää tai jutella ja esittää toiveitasi Perhekahvilan suhteen,kysy vaikka meiltä:
Johanna Säilä, Hollihaantie 21, 618846
Ulla Veijanen, Mankolantie 16, 619472
Marja-Leena Kristo, Hympöläntie 3, 616988.

Olemme koonneet perhekahvilan seinälle listan luotettavista alueemme nuorista, jotka hoitavat tarvittaessa lapsia. Pidämme toisiamme ajantasalla myös myyntiin tulevista lasten ym. tarvikkeista alueen sisällä.

30.5.2002 Pikkukokkikurssilla oli kivaa!

Pikkukokkikurssi järjestettiin tänäkin keväänä Mankolan oppilaitoksen keittiössä ja ryhmä täyttyi iloisista ja innokkaista ala-asteikäisistä lapsista. Kurssilaiset oppivat keittiöaskareita ja tekivät monenlaisia herkkuja, jotka sitten saatiin itse herkutella lopuksi - riittipä joskus maistiainen kotiinkin saakka.

30.5.2002 Kesäliikuntaprojekti Mannilan ja Rantueen lapsille

Mannilan ja Rantueen omat nuoret järjestävät ohjattua liikuntaa alueen 4-12 vuotiaille lapsille. Pelipaikkoja kunnostetaan kaupungin toimesta.

Mannilan ja Rantueen alueen asukkaiden aktiiveista aikuisista ja nuorista on lähtenyt liikkeelle kesän liikuntaprojekti. Toimintasuunnitelman mukaan Mannilan ja Rantueen omat nuoret järjestävät ohjattua liikuntaa alueen 4-12 vuotiaille lapsille. Ohjelmassa on monenlaista hauskaa liikuntaleikeistä pallopeleihin. Touhu tapahtuu kahdessa ryhmässä TORSTAISIN. Pienten ryhmä (4-6 vuotiaat) klo 10.30-11.45 ja isompien ryhmä (7-12 vuotiaat) klo 18-19.Aikataulu tarkentuu ryhmäkokojen mukaan.Tervetuloa !

14.5.2002 Mannilan yleiskaavan muutosehdotus nähtävillä

Teknisen palvelukeskuksen neuvontaanI kerros sekä kaupunkisuunnittelutoimistoon III kerros, s. Hannikaisenkatu 17, asetetaan maankäyttö- ja rakennuslain määräysten mukaisesti julkisesti nähtäväksi 14.5. - 13.6.2002 väliseksi ajaksi Mannilan yleiskaavanmuutosehdotus.

Yleiskaavan muutosehdotus hyväksytään maankäyttö- ja rakennuslain mukaisena oikeusvaikutuksellisena yleiskaavana.

Ehdotusta vastaan mahdollisesti tehtävät kirjalliset muistutukset on osoitettava kaupunginhallitukselle ja toimitettava kaupungintalon kirjaamoon, os.PL 193, 40101 Jyväskylä taiSäynätsalon aluetoimistoon,os. Parviaisentie 9, 40900 Säynätsalo viimeistään 13.6.2002 ennen kello 16.00. Lisätietoja ehdotuksesta antavat arkkitehtiKauko Lahti, puh. 212 166,s-posti arktsto-klahti@kestel.pp.fi,yleiskaava-arkkitehti Timo Valtakari, puh. 624 370,s-posti timo.valtakari@jkl.fi jamaisema-arkkitehti Mervi Vallinkoski, puh. 625 395, s-posti mervi.vallinkoski@jkl.fi.
Linkki yleiskaavaehdotukseen tässä http://www.jyvaskyla.fi/kaavoitus/kaava.php/id/31

12.5.2002 Mannilan Perhekahvila aloittaa toimintansa 27.8.02

Perhekahvilan ovet ovat avoinna Vanhassa Mankolassa koko syksyn tiistaisin klo 9-12.

Ohjelmassa on kahvittelua, yhdessäoloa ja suunniteltua ohjelmaa toiveiden mukaan viimevuotiseen tapaan. Tervetuloa mukaan kaikki aamupäivisin kotona aikaansa viettävät aikuiset ja lapset!